Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolu un ķiplokus notīra un sasmalcina. Olīvām nolej marinādi, astājot burciņā apmēram 1 ēdamkaroti šķidruma. Olīvas pārgriež uz pusēm. Papriku sagriež sīkos gabaliņos.
Pannā bez taukvielām apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot, apcep malto gaļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, apcepto gaļu atliek malā.
Sakarsušajā pannā lej nedaudz eļļas un apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi zeltaini. Pievieno oregano un papriku, kā arī sasmalcināto ķiploku. Visu karsē vēl 2 minūtes.
Apcepto malto gaļu atkal liek pannā pie sīpoliem, pieber olīvas un 1 ēdamkaroti olīvu marinādes, visu samaisa un karsē 2-3 minūtes.
Kamēr gatavojas mērce, vāra makaronus (līdz "al dente" gatavības pakāpei jeb "ne līdz galam", lai tie būtu vēl kraukšķīgi). Makaronus nokāš, apmēram pusglāzi sālsūdens ielejot atsevišķā traukā.
Nokāstos makarons ber atpakaļ katliņā, pāri lej maltās gaļas mērci, kā arī pusglāzi ūdens, kurā vārījās makaroni. Visu karsē uz vidējas uguns pāris minūtes.
Pasniedz dziļajos šķīvjos, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem vai baziliku.