Foto: iStock
Klasiskais mannas buberts ar olām daudziem saistās ar bērnību un saldēdienu, ko mamma vai vecmāmiņa gatavoja brīvdienu pusdienās. Kādēļ gan neatcerēties bērnības garšu un nepalutināt sevi un savu ģimeni ar burvīgo, krēmīgi gaisīgo mannas bubertu, kas pārliets ar zemeņu, ķiršu vai dzērveņu mērci?
60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 lpiens150 gmanna5 ĒKcukurs1 TKvaniļas cukurs4 olas

Pagatavošana

1

Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumam pievieno 5 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.

2

Olas baltumu saputo stingrās putās.

3

Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.

4

Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).

5

Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno olbaltuma putas, apmēram pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē. Uzmanies, nepiededzini kārumu!

6

Bubertu atdzesē un pasniedz ar svaigu ogu mērci vai dzērveņu ķīseli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!