Foto: Shutterstock
Šī recepte ir tik vienkārša, ka to varēs pagatavot arī virtuvē nepieredzējušākas saimnieces. "Franču" karbonādēm var izmantot cūkas, liellopa vai vistas fileju - atkarībā no gaumes un aktuālā piedāvājuma gaļas veikalā.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gfileja400 gšampinjoni200 gcietais siers2 sīpoli majonēze sāls, garšvielas

Pagatavošana

1

Filejas sagriež apmēram 1 centimetru biezās šķēlēs, ar gaļas āmuriņu nedaudz izklapē, pārkaisa ar garšvielām un blīvi kārto uz ietaukotas cepešpannas.

2

Šampinjonus sagriež šķēlītēs, sasmalcina sīpolu un uz rupjās rīves sarīvē sieru.

3

Visas sastāvdaļas kārtās liek virs gaļas - vispirms sēnes, pēc tam sīpolus un sieru.

4

Sieru ar plaukstu nedaudz pieplacina un pāri klāj majonēzes kārtu, ko izlīdzina pār visiem gaļas gabaliņiem.

5

Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī un aptuveni 25-35 minūtes cep 160 grādos, līdz siers un majonēze sacepušies kārdinoši brūnā krāsā.

Maltīte būs vēl gardāka, ja izmantosi mājās gatavotu majonēzi.

Pasniedz ar dārzeņu salātiem un vārītiem kartupeļiem. Lai labi garšo!

Avots: "Cāļa Virtuves" nepublicētās receptes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!