Ikdienas gaitas rit savu ritējumu, darbs - mājas - darbs - mājas. Ēst gatavošanai laiks, enerģija un idejas - absolūti nulle. Pagatavoju kaut ko uz ātru roku vai aizbraucam ieturēt maltīti ārpus mājas.
Šai dienai - vienkārša recepte, kas neprasa daudz pūles. Rezultāts ir ļoti labs un, domājams, ka šī recepte piemērota arī vasaras periodam - grila sezonai.
Par produktu daudzumiem - individuāli, pēc garšas. Man bija nepilns pusotrs kilograms gaļas. Garšvielas - tikai uz aci un savas saprašanas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sākumā ribas sagriež gabalos un iemarinē. Marinē, pievienojot īkšķa lieluma sagrieztu ingveru, divas ķiploku daiviņas, sasmalcinātu kaltētu rozmarīnu un timiānu, kā arī melnos piparus, sāli un Vorčesteras mērci.
Gaļu liek zem sloga un atstāj vismaz uz stundām trijām vai pat vairāk.
Kad gaļa iemarinējusies, ķeramies pie cepšanas. Izklāj cepešpannā foliju, kārto gaļu un pārklāj ar foliju. Liek cepeškrāsnī un apmēram stundu cep 220 grādos.
Kad stunda pagājusi, izņem gaļu no krāsns, noņem foliju un pārsmērē ribiņas as medus un sinepju maisījumu. Medus un sinepju proporcija - pēc katra individuālajiem ieskatiem. Es jaucu 3 ēdamkarotes medus ar 3 tējkarotēm sinepju. Medus un sinepju mērci pārlaista pāri gaļai un liek pannu vēlreiz cepeškrāsnī (tagad bez folijas) 200 grādos, līdz gaļa apvilkusies ar zeltaini brūnu garoziņu. Man gan sanāca nedaudz pa ilgu un gaļa sanāca tumšāka.
Tas arī viss. Servē galdā un ēd! Lai labi garšo!