70Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
300 gkūpināta gaļa (piemēram, krūtiņa)75 glēcas1 neliela selerijas sakne2 burkāni1.5 lūdens1 dārzeņu buljona kubiņš garšaugu saišķītis (timiāns, lauru lapas, salvija, rozmarīns) sāls, pipari
Pagatavošana
1
Lēcas noskalo sietā, ļaujot ūdenim pilnībā aiztecēt.
2
Dziļā kastrolī, nepievienojot nekādas taukvielas, uz straujas uguns ātri apcep lēcas, ko pēc tam pārlej ar 1,5 litriem ūdens, pievieno dārzeņu buljona kubiņu. Liek buljonā garšaugu saišķīti un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
3
Kad 15 minūtes pagājušas, virumam pievieno kūpināto gaļu. Nemainot liesmas intensitāti, vāra vēl 20 minutes.
4
Selerijas sakni un burkānus nomizo, sagriež salmiņos vai nelielos kubiņos un ber vārošajā buljonā. Pievieno pāris lauru lapas, sāli un piparus pēc garšas un vāra 10 minūtes.
5
Izņem no zupas garšaugu saišķīti un gaļu, ko sagriež vidēja izmēra gabaliņos un liek porciju šķīvjos. Pārlej ar zupu un, ja vēlas, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniKūpināta gaļaLēcasSelerijasŪdensDārzeņu zupasGaļas zupasBiezzupas un krēmzupasviegliDārzeņu buljonsIkdienas maltītei
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit