Foto: Shutterstock
Aromātiskās un saldās apelsīnu sukādes būs veselīgs našķis pie tējas vai labs papildinājums kūkām un smalkmaizītēm.
240Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 veselas apelsīnu mizas2.5 glāzescukurs1 TKsāls ūdens2 gcitronskābe

Pagatavošana

1

Veselas apelsīnu mizas liek katliņā, pārlej ar 2 litriem auksta ūdens. Uzvāra. Kad parādījušies pirmie burbuļi, samazina liesmu un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.

2

Novārītās mizas liek caurdurī un noskalo ar aukstu ūdeni. Ūdeni, kurā mizas vārījušās, izlej.

3

Mizas liek atpakaļ katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni, vēlreiz uzvāra. Kad parādās burbuļi, pievieno 1 tējkaroti sāls. Pēc 10 minūtēm vēlreiz nokāš mizas caurdurī un vēlreiz noskalo. Šo procedūru (vārīt, noskalot, atkal vārīt) atkārto 3 reizes.

4

Apelsīnu miziņas sagriež puscentimetru biezās strēmelītēs.

5

Ber katliņā 2 glāzes cukura, pārlej ar 1 glāzi vāroša ūdens un visu uzvāra.

6

Kad sīrups sāk burbuļot, pievieno tam sagrieztās miziņas un uz lēnas uguns vāra apmēram 40 minūtes, līdz sīrups gandrīz pilnībā ir izvārījies.

7

5-10 minūtes pirms vārīšanās beigām sukādēm pievieno citronskābi.

8

Katliņa saturu lej caurdurī un notecina lieko sīrupu. Sukādes apvārta cukurā, izber uz cepampapīra vai pergamenta un ļauj apmēram 2 stundas nožūt.

Aromātiskās un košās sukādes gatavas!Izmantojot šo metodi, var pagatavot arī citronu, greipfrūtu un mandarīnu mizu sukādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!