Sastāvdaļas
Pagatavošana
Veselas apelsīnu mizas liek katliņā, pārlej ar 2 litriem auksta ūdens. Uzvāra. Kad parādījušies pirmie burbuļi, samazina liesmu un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
Novārītās mizas liek caurdurī un noskalo ar aukstu ūdeni. Ūdeni, kurā mizas vārījušās, izlej.
Mizas liek atpakaļ katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni, vēlreiz uzvāra. Kad parādās burbuļi, pievieno 1 tējkaroti sāls. Pēc 10 minūtēm vēlreiz nokāš mizas caurdurī un vēlreiz noskalo. Šo procedūru (vārīt, noskalot, atkal vārīt) atkārto 3 reizes.
Apelsīnu miziņas sagriež puscentimetru biezās strēmelītēs.
Ber katliņā 2 glāzes cukura, pārlej ar 1 glāzi vāroša ūdens un visu uzvāra.
Kad sīrups sāk burbuļot, pievieno tam sagrieztās miziņas un uz lēnas uguns vāra apmēram 40 minūtes, līdz sīrups gandrīz pilnībā ir izvārījies.
5-10 minūtes pirms vārīšanās beigām sukādēm pievieno citronskābi.
Katliņa saturu lej caurdurī un notecina lieko sīrupu. Sukādes apvārta cukurā, izber uz cepampapīra vai pergamenta un ļauj apmēram 2 stundas nožūt.
Aromātiskās un košās sukādes gatavas!Izmantojot šo metodi, var pagatavot arī citronu, greipfrūtu un mandarīnu mizu sukādes.