Foto: Shutterstock
Ātrām un sātīgām pusdienām vai launagam - brokoļu plācenīši.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
PLĀCENĪŠIEM:300 gbrokoļi70 mlpiens2 olas4 ĒKmilti augu eļļa cepšanai malti melnie pipari, sāls MĒRCEI:200 mlskābais krējums1 sālīts vai marinēts gurķis0.5 pētersīļu buntīte

Pagatavošana

1

Brokoļus nomazgā, sadala rozetītēs un 5 minūtes vāra sālsūdenī. Nedaudz atdzesē un sasmalcina ar blenderi, pievienojot pienu un pēc tam olas.

2

Masu pārlej traukā, pievieno sāli, piparus pēc garšas un samaisa. Pievieno miltus, rūpīgi samaisot, lai neveidotos miltu kunkuļi.

3

Sakarsētā pannā lej eļļu un ar karoti liek uz pannas nelielus plācenīšus. Apcep no abām pusēm, līdz plācenīši kļuvuši kārdinoši brūni.

4

Kamēr plācenīši cepas, gatavo mērci: gurķi sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē. Pētersīļus sasmalcina. Visu sajauc ar krējumu un kārtīgi samaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!