Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem citronzāles stiebru, iegriež tā galiņu un nedaudz padauza ar naža spalu, tā labāk izdalīsies auga aromāts un garša.
Vistas buljonu lej katliņā un vāra uz vidējas liesmas.
Kad buljons sāk vārīties, pievieno gabaliņos sagriezto vistas fileju un citronzāli.
Sakarsētā pannā strauji apcep sīpolus un sēnes, tās pievieno buljonam.
Liek zupā kafīra laima lapas un čili. Var izmantot arī svaigu čili, veselai pākstij nogriežot galiņu un liekot visu piparu zupā. Kad zupa būs gatava, pipariņu "izzvejo".
Vāra 8-10 minūtes vai līdz brīdim, kad vistas gaļa uzvārījusies. Samazina liesmu un pievieno zupai galangas vai ingvera sakni, kokosriekstu pienu, zivju mērci, tomātus un, ja vēlas, citus dārzeņus, piemēram, papriku. Visu samaisa un uz lēnas uguns vāra pāris minūtes.
Nogaršo zupu un koriģē garšu, ja nepieciešams. Ja vēlies sāļāku, pievieno vēl zivju mērci. Ja zupa ir pārāk skāba, pievieno cukuru, ja pārāk asa vai nepietiekami krēmīga, pielej vēl kokosriekstu pienu. Ja trūkst asuma, pieber vēl nedaudz čili.
Zupu lej bļodiņās, pievieno smalcinātus zaļumus. Ja zupu plānots pasniegt kā pamatēdienu, pievieno tai vārītas rīsu nūdeles. Ja plānots zupai pievienot tīģergarneles, tās pirms likšanas bļodiņā apcep sviestā.
Padoms: Galangala sakni, kafīra laima lapas un zivju mērci var aizstāt ar gatavo Tom Kha zupas garšvielu maisījumu, to var atrast pārtikas veikalos austrumu garšvielu stendos. Ja izmanto šo, tad zupas pagatavošana kļūst pavisam vienkārša: gatavo garšvielu maisījumu sajauc ar kokosriekstu pienu un ūdeni. Pievieno vistas gaļu un vāra, līdz vista ir gatava (2 – 3 minūtes). Gatavošanas beigās pievieno sēnes un tomātus.
Receptes avots: bonappetit.com