Foto: Privātais arhīvs
Vienkārši pagtatavojama cūkgaļas karbonāde ar sieru - Agra recepte konkursam "Meklējam februāra garšu!". Ļoti garda un sulīga - gan uzreiz pēc cepšanas ar piedevām, gan nākamajā dienā, liekot uz brokastmaizēm.
75Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gcūkas kakla karbonāde200 gsiers330 gmajonēze

Pagatavošana

1

Sākam ar to, ka ieslēdzam cepeškrāsni, lai uzkarst, jo pārējais notiek ļoti ātri.

2

Kakla karbonādi sagriež vidēji biezās šķēlēs, kārto cepešpannā, pa virsu uzspiež majonēzi, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek uzkarsētajā cepeškrāsnī.

3

Cepšanas ilgums ir atkarīgs no šķēļu biezuma, bet aptuveni pēc 1 stundas varam sēsties pie pusdienu vai vakariņu galda.

  • tiem, kam cepamā panna lielāka, visas sastāvdaļas jāņem atbilstoši vairāk;
  • ja kakla karbonādes vietā būs parastā karbonāde, tad gaļa būs sausa;
  • sāli neliek, jo garša veidojas no majonēzes un siera;
  • eļļa vai taukvielas nav jāliek;
  • vēl uz gaļas var uzlikt sīpola un tomātu ripas, tad sanāk vēl garšīgāk, es nelieku, jo manam bērnam negaršo!

Kāda ir tava februāra garša, lasītāj? Kas ir tas ēdiens vai dzēriens, kas tev saistās ar gada īsāko, bet aukstāko mēnesi? Pastāsti to citiem, uzraksti savu labāko februāra ēdiena recepti un ar foto līdz 14.februārim sūti uz e-pastu receptes@delfi.lv, neaizmirstot norādīt arī savu vārdu un kontaktinformāciju. Interesantāko recepti noteiks redakcijas izveidota žūrija un uzvarētājs saņems vērtīgu un noderīgu balvu - "Ballarini" pannu, ko dāvina trauku un virtuves piederumu veikalu tīkls "Rito"!

"Ballarini" Taormina panna derēs visām plīts virsmām, ieskaitot indukcijas plītis. Izturīgais silikona rokturis ļauj pannu izmantot arī cepeškrāsnī. Izcila kvalitāte tiek garantēta 10 gadu garumā. Panna ražota Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!