Foto: Shutterstock
Šokolāde un avenes ir brīnišķīga kombinācija, īsti svētki!
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2.5 glāzespilnpiens280 mlsaldais krējums60 gkakao pulveris0.5 TKkanēlis30 gkukurūzas milti120 gbrūnais cukurs2 TKvaniļas ekstrakts175 gsvaigas vai atlaidinātas saldētās avenes

Pagatavošana

1

Nelielā katliņā ber kakao, kukurūzas miltus un 120 gramus brūnā cukura. Pievieno pienu un 125 ml saldā krējuma.

2

Uz vidējas liesmas masu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra, nepārtraukti maisot, kamēr krēms sabiezējis. Katliņu noņem no uguns un iemaisa vaniļas ekstraktu.

3

Pudiņu lej atsevišķās bļodiņās vai deserta trauciņos un atdzesē. Lai izvairītos no "plēvītes" veidošanās pudiņa virskārtā, pārsedz traukus ar pārtikas plēvi.

4

Atlikušo saldo krējumu sakuļ ar cukuru. Gatavo pudiņu pasniedz ar avenēm un putukrējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!