Aikāgaršo!
Viegla un sātīga maltīte - laša sacepums ar dārzeņiem zem kārtainās mīklas "segas". Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 glaša fileja200 gsaldēti brokoļi2 tomāti175 gkausētais siers 'Rimi' klasiskais1 citrons2 timiāna zariņi5 ķiploka daiviņas100 gkārtainā sviesta mīkla 'Selections by Rimi'1 olas dzeltenums

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

2

Cepeštraukā liek atkausētus brokoļus, tomātu šķēlītes un vidēji lielos gabalos sagrieztu laša fileju.

3

Sarīvē ķiploku un sajauc ar izspiestu citrona sulu, timiāna lapiņām un kausēto sieru.

4

Siera maisījumu lej pāri sagrieztajiem dārzeņiem un lasim.

5

Cepeštrauka malas iesmērē ar olas dzeltenumu un masai pāri liek kārtaino sviesta mīklu.

6

Pārsmērē mīklu ar olas dzeltenumu un tajā izdur ar dakšu dažus caurumiņus.

7

Sacepumu cep cepeškrāsnī 25 minūtes.

Ideja! Gatavo sacepumu arī ar citām sastāvdaļām – garnelēm, balto zivi vai vistas fileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!