Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šoreiz, kā par brīnumu, nebija jālauza galva, kā tad īsti gatavot. Kad mājās bāriņā ir palikuši pēdējie 40ml ruma, tad nekas cits neatliek, kā tos izmantot saldajā vai piešaut klāt kādai gaļai. Šoreiz lēmu par labu gaļai un trāpīju desmitniekā. Visi, kas ēda, teica, ka esot sanākusi laba. Ak, jā, nav jābaidās par alkohola saturu gaļā, karsējot tas izdalās, atstājot vien maigi nojaušamas garšas nianses.
Kādu laiku atpakaļ biju gatavojusi ar konjaku, taču šoreiz mērcei pievienoju saldo krējumu. Lai pašas mērcītes ir vairāk. Pati gatavošana vienkārša un neprasa daudz pūles. Rezultāts - ļoti gards!
Cūkas kakla karbonādi sagriež gabaliņos un maigi izklapē. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
Sakarsētā pannā ar nedaudz taukvielām, apcep gaļas šķēles līdz vieglam brūnumam un pēc tam sakārto katliņā. Vislabāk būtu dziļā pannā, bet man tādas nav.
Kad gaļas šķēles saceptas, gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu - apmēram 2-3 ēdamkarotes - un pievieno šķēlītēs sagrieztu ķiploku, šķipsnu kaltēta rozmarīna, kaltēta timiāna. Pēc tam pievieno 40ml ruma un saldo krējumu. Uzkarsē, līdz sāk vārīties, un lej pāri gaļai. Gaļu karsē uz lēnas uguns vismaz 30 minūtes. Pēc tam servē galdā.
Lūk, enerģiju daudz neprasa un kopējais gatavošanas laiks nav nemaz tik ilgs. Praktiski, kad gaļai pievienota mērce, sautē tik ilgi, kamēr blakus katliņā vārās piedevas. Manā gadījumā - kartupeļi.
Lai labi garšo!