Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem tortes formu (24-26 cm diametrā) vai dziļu cepamtrauku (kurā gatavosi kūku), liek uz plīts un uz lēnas uguns izkausē sviestu.
Ber sviestā cukuru un maisot izkausē.
Kad cukurs izkusis, pieber riekstus un visu samaisa.
Konservētiem ananāsiem nolej sulu. Augļu gredzenus kārto cepamtraukā virs riekstu karameles. Katra gredzena vidiņā liek kokteiļķirsi.
Gatavo mīklu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz veidojas gaiša, gaisīga masa. Pievieno 1 ēdamkaroti sviesta un vaniļas cukuru. Visu sakuļ.
Olas baltumus sakuļ stingrās putās. Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno olu dzeltenuma un sviesta masu. Iesijā olās miltus un cepamo pulveri, visu rūpīgi samaisa.
Mīklu lej pāri ananāsiem. Liek trauku iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 30-40 minūtes.
Kad kūka gatava, to ņem ārā no krāsns un apgāž uz liela šķīvja vai kūku paplātes. Kūkas formu vai cepamtrauku vēl neņem nost, ļauj karamelei notecēt un iesūkties biskvītā - aptuveni 15-20 minūtes. Kūku var ēst gan aukstu, gan siltu.