9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
100 gžāvētas aprikozes100 gkaltēti ķirši100 grozīnes100 gžāvētas dateles100 gtīrīri valrieksti100 gauzu pārslas2 ĒKmedus2 ĒKapelsīnu sula1 ĒKaugu eļļa
Pagatavošana
1
Žāvētos augļus noskalo, liek nelielā katliņā, pārlej ar vārošu ūdeni. Katliņu pārsedz ar vāku un ļauj augļiem uzbriest apmēram 20 minūtes. Pēc tam augļus izņem no ūdens un sablendē.
2
Riekstus sakapā vai kā citādi sasmalcina.
3
Auzu pārslas ber uz cepampapīra un apgrauzdē cepeškrāsnī 160 grādos.
4
Grauzdētās auzu pārslas, riekstus un sablendētos augļus sajauc ar medu un apelsīnu sulu.
5
Cepešpannā ieklāj cepampapīru, ko pārsmērē ar eļļu. Musli masu klāj līdzenā kārtā uz plāts, pārklāj ar vēl vienu cepampapīra kārtu un liek cepeškrāsnī - cep 160 grādos 30 minūtes.
6
Atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos. No norādītajiem daudzumiem sanāks astoņi musli batoniņi.
Ātri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuAuzu pārslasDatelesMedusŽāvētas aprikozesŠokolāde un konfektesCiti saldēdieniRozīnesValriekstiApelsīnu sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit