Foto: Shutterstock
Veselīgāk nekā konfektes, turklāt - ļoti labi zināms, kas "lācītim vēderā"!
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
100 gžāvētas aprikozes100 gkaltēti ķirši100 grozīnes100 gžāvētas dateles100 gtīrīri valrieksti100 gauzu pārslas2 ĒKmedus2 ĒKapelsīnu sula1 ĒKaugu eļļa

Pagatavošana

1

Žāvētos augļus noskalo, liek nelielā katliņā, pārlej ar vārošu ūdeni. Katliņu pārsedz ar vāku un ļauj augļiem uzbriest apmēram 20 minūtes. Pēc tam augļus izņem no ūdens un sablendē.

2

Riekstus sakapā vai kā citādi sasmalcina.

3

Auzu pārslas ber uz cepampapīra un apgrauzdē cepeškrāsnī 160 grādos.

4

Grauzdētās auzu pārslas, riekstus un sablendētos augļus sajauc ar medu un apelsīnu sulu.

5

Cepešpannā ieklāj cepampapīru, ko pārsmērē ar eļļu. Musli masu klāj līdzenā kārtā uz plāts, pārklāj ar vēl vienu cepampapīra kārtu un liek cepeškrāsnī - cep 160 grādos 30 minūtes.

6

Atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos. No norādītajiem daudzumiem sanāks astoņi musli batoniņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!