Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!

"Šī recepte tapa kādā brīnišķīgā svētdienas rītā," raksta idejas autore Nika, piedāvājot visiem izmēģināt neparastu olu kulteni, kas pagatavots nevis pannā, bet kā karstmaize - cepeškrāsnī.

"Karstmaizīte ir ļoti koša un gaisīga, turklāt garšīga. Svētku rītam jābūt pozitīvam, lai labs noskaņojums pavadītu visu dienu!"

Lai pagatavotu šīs karstmaizes, nepieciešami vien daži produkti un 15 minūtes laika.

Maizi var izvēlēties jebkuru, kura labāk garšo, man bija ķieģelītis.

25Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
3 maizes šķēles2 olas2 sardeles3 šķēlessiers1 tomāts sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Maizi sagriež plānās šķēlēs un ar formiņu izspiež aplīti.

2

Sardeles pārgriež uz pusēm un galiņus šķērsām iegriež tā, lai veidotos "zvaigznītes" stariņi.

3

Atdala olas baltumus no dzeltenumiem, šajā reizē izmantoju tikai baltumus, ko sakuļ stingrās putās.

4

Ķeras pie maizīšu gatavošanas. Ja vēlas, var pievienot arī sieru, šajā reizē, kad gatavoju fotorecepti, man siera nebija, taču esmu gatavojusi karstmaizes vairākkārt un ar sieru sanāk pat garšīgāk!

5

Maizes aplīšus kārto cepešpannā, virsū liek sieru, pēc tam - tomāta šķēlīti, kam pārkaisa nedaudz sāli un piparus.

6

Uz tomāta "sēdina" sardeles gabaliņu, kam apkārt ar karoti veido olbaltuma putu vainagu, veidojot ziedam līdzīgu formu.

7

Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10-12 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Pasniedz ar aromātisku kafiju vai tēju.

Novēlu labu apetīti un ļoti jauku dienu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!