Foto: Shutterstock
Šokolādes kēkss ar žāvētiem augļiem un valriekstiem, piemērota recepte tiem, kuri neēd olas, jo šajā receptē tās netiek izmantotas!
200Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzemanna1 glāzeūdens100 mlaugu eļļa100 gmilti0.5 glāzecukurs pēc garšas"Dr. Oetker" vanilīna cukurs1.5 TK"Dr. Oetker" cepšanas pulveris3 ĒKkakao0.5 glāzesmalcināti valrieksti0.5 glāzesmalcināti žāvētie augļi

Pagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc mannu, cukuru un vaniļas cukuru, pielej ūdeni, visu samaisa un atstāj mannu uzbriest aptuveni 1-2 stundas.

2

Uzbriedušajai mannai pievieno eļļu, kakao un cepamo pulveri, visu sajauc.

3

Mīklā ber riekstus un žāvētos augļus un samaisa.

4

Kēksa formu ieziež ar sviestu, ielej mīklu un liek iepriekš sasildītā cepeškrāsnī. Cep 180 grādos 50-60 minūtes.

5

Gatavo kēksu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukura un kakao maisījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!