Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Karstumizturīgā traukā liek četrus olu dzeltenumus kopā ar vaniļas cukuru un balto cukuru un liek uz uz uguns. Kad tā pārvēršas pabiezā krēmveida masā, noņem no uguns un atdzesē pilnīgi, bet ik pa laikam maisot, lai nesacietē.
Olu dzeltenumu masā iemaisa Maskarpones sieru.
Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā maskarpones krēmā skaitļa astoņi kustībās.
Pirmā kārta: dāmu pirkstiņus piesūcina ar apelsīnu sulu (patur 2-3 sekundes, mērcējot no abām pusēm, bet, lai cepums nesabrūk) un izliek lēzenā lielā veidnē.
Otrā kārta: krēmu vienmērīgi sadala pāri piesūcinātiem cepumiem.
Atkārto pirmo un otro kārtu.
Tiramisu stingri nosedz ar pārtikas plēvi un uz 4-6 stundām (ieteicams pat uz nakti - 8-12 stundām) liek ledusskapī. Īsu brīdi pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri, rīvētu šokolādes tāfelīti un dekorē ar svaigām zemenēm, sagrieztu nogatavinātu banānu un šokolādes tāfelītes rakstainiem gabaliņiem.