Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā sakarsē eļļu. Uz vidēji karstas liesmas apcep smalki sagrieztu sīpolu. Karsē apmēram 5 minūtes. Pievieno smalcinātu ķiploku un čili pulveri, karsē vēl pāris minūtes.
Katla saturam pievieno tomātu pastu un maisot karsē minūti.
Pievieno tomātus un kaltētās Vidusjūras garšvielas (oregano, baziliku, timiānu u.tml.).
Atver pupiņu bundžu, nolej šķidrumu un pupiņas noskalo.
Katliņā ar tomātiem lej ūdeni un uzvāra. Kad zupa sāk burbuļot, pievieno noskalotās pupiņas, samazina liesmu un vāra vēl 10-15 minūtes.
Pēc garšas pievieno cukuru, vīna etiķi, sāli un maltus melnos piparus. Izslēdz plīti un ļauj zupai vēl 10 minūtes pastāvēt siltumā - lai garšas savelkas.
Tikmēr gatavo grauzdiņus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Bļodā sajauc saspiestus ķiplokus ar olīveļļu, pievieno sāli pēc garšas. Maizi sagriež vidēja izmēra kubiņos, ber bļodā ar eļļu un ķiplokiem un kārtīgi samaisa - lai eļļa klātu maizi.
Maizes kubiņus ber uz cepamplāts un liek krāsnī grauzdēties.
Zupu pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.