Foto: Shutterstock
Skābēti kāposti, olīvas un kaperi zupai piešķir piesātinātu saldi skābu garšu, savukārt ķiplociņš un kinza to padara stiprāku. Vēl sātīgāk - pasniedz zupu ar svaigu rudzu maizi.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gskābēti kāposti2.5 ĒKaugu eļļa1 liels sīpols2.5 ĒKtomātu pasta2 sālīti gurķi2 ldārzeņu buljons2 TKkaperi5 olīvas3 ķiploka daiviņas kinza pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Skābētus kāpostus pārlej ar vārošu ūdeni. Pēc pāris minūtēm kāpostus nokāš, nospiežot lieko šķidrumu.

2

Lielā katlā uzkarsē eļļu, kurā liek kāpostus. Aptuveni 10 minūtes sautē kāpostus, ik pa laikam apmaisot.

3

Kad kāposti nedaudz apbrūnējuši, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sautē vēl piecas minūtes.

4

Pievieno katla saturam mazos kubiņos sagrieztus gurķus un tomātu pastu. Karsē vēl 2-3 minūtes.

5

Pielej buljonu un uz vidēji karstas liesmas uzvāra.

6

Kaperus noskalo, olīvas sagriež gredzentiņos, pievieno zupai un vāra vēl piecas minūtes.

7

Pievieno zupai ar ķiplokspiedi saspiestu ķiploku un smalki sagrieztu kinzu, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Visu vēlreiz uzvāra, noņem no uguns un uzliek katlam vāku.

8

Ļauj zupai ievilkties vismaz pusstundu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!