60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
400 gskābēti kāposti2.5 ĒKaugu eļļa1 liels sīpols2.5 ĒKtomātu pasta2 sālīti gurķi2 ldārzeņu buljons2 TKkaperi5 olīvas3 ķiploka daiviņas kinza pēc garšassāls, pipari
Pagatavošana
1
Skābētus kāpostus pārlej ar vārošu ūdeni. Pēc pāris minūtēm kāpostus nokāš, nospiežot lieko šķidrumu.
2
Lielā katlā uzkarsē eļļu, kurā liek kāpostus. Aptuveni 10 minūtes sautē kāpostus, ik pa laikam apmaisot.
3
Kad kāposti nedaudz apbrūnējuši, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sautē vēl piecas minūtes.
4
Pievieno katla saturam mazos kubiņos sagrieztus gurķus un tomātu pastu. Karsē vēl 2-3 minūtes.
5
Pielej buljonu un uz vidēji karstas liesmas uzvāra.
6
Kaperus noskalo, olīvas sagriež gredzentiņos, pievieno zupai un vāra vēl piecas minūtes.
7
Pievieno zupai ar ķiplokspiedi saspiestu ķiploku un smalki sagrieztu kinzu, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Visu vēlreiz uzvāra, noņem no uguns un uzliek katlam vāku.
8
Ļauj zupai ievilkties vismaz pusstundu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit