Foto: Vida Press
Ja aptrūkušās idejas brokastu maltītei, iespējams, noderēs šī recepte, kurā senu bērnības kārumu - olā mērcētu un apceptu maizīti papildina neparasti sagatavoti citrusaugļi.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 ola2 ĒKpiens2 šķēlestostermaize (ieteicams - nedaudz apkaltusi) piciņa sviesta Grieķu jogurts (pēc izvēles) GRILĒTAJIEM AUGĻIEM:1 rozā greipfrūts1 apelsīns apelsīnu liķieris (var nelikt)2 TKbrūnais cukurs15 gsviests1 TKkokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

1

Apelsīnus un greipfrūtus nomizo un sagriež vidēji biezās ripās.

2

Augļu šķēles kārto ar foliju izklātā cepamtraukā un pārslaka ar apelsīnu liķieri (ja izmanto). Pāri kaisa brūno cukuru un uzrīvē sviestu.

3

Liek cepeškrāsnī, kas ieslēgta grila režīmā, un cep, līdz augļi apbrūnē - aptuveni 10 minūtes. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un ļauj vēl nedaudz apbrūnēt.

4

Gatavo maizītes.

5

Sakuļ olu ar pienu, pannā izkausē sviestu.

6

Maizes šķēles iemērc olu un piena maisījumā un liek karstā pannā cepties.

7

Maizītes gatavas, kad izveidojusies zeltaini brūna, nedaudz kraukšķīga kārtiņa.

Pasniedz ar grilētajiem citrusaugļiem. Ja vēlas, maizīti var pārliet ar grieķu jogurtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!