shutterstock_85712747
Foto: Shutterstock
Šie brokastu mafini satur daudz šķiedrvielu un vitamīnu, kā arī mazina holesterīna līmeni asinīs. Tāpat tajos ir visai maz kaloriju un tauku, tāpēc baudi tos ne tikai ar rīta kafijas tasi, bet arī kā pēcpusdienas uzkodu!
35Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 taseauzu klijas1 tasepilngraudu milti0.25 taselinsēklas1 TKsoda1.5 TKcepamais pulveris1 TKkanēlis1 TKmuskatrieksts1 ola4 ĒKrapšu eļļa1 ābols0.25 tasecukurs0.25 tasepekanrieksti

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2

Lielā bļodā samaisi klijas, miltus, linsēklas, sodu, cepamo pulveri, kanēli un muskatriekstu.

3

Citā traukā sajauc eļļu un olu. Pievieno maltu ābolu un cukuru. Sajauc abas masas kopā, pievienojot sadrupinātus pekanriekstus.

4

Pildi mīklu mafinu cepamajās formās, cep 22 līdz 25 minūtes. Pasniedz viegli atdzesētus.

Uzturvērtība vienā mafinā: 147 kcal, 9 g tauku (1 ga piesātināto tauku), 18 g ogļhidrātu, 3 g šķiedrvielu, 3 g olbaltumvielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!