Svaigēdāju siera kūku pamatā ir, kā jau ierasts, riekstu pamatne un pildījums. Siers tiek aizstāts ar riekstiem, visbiežāk – Indijas riekstiem. Tālākais jau ir eksperiments – pievienojot to, kas mājās ir. Man - atlaidinātas saldētas zemenes. Mazs sveiciens no iepriekšējās vasaras un atgādinājums, ka nākamā vasara vairs nav aiz kalniem.
Mani novērojumi - kūka ir diezgan grūti dalāma. Ir iespēja saldēt un tad dalīt pa gabaliem, bet man labāks šķiet risinājums - gatavot šo kā desertu atsevišķos trauciņos, liekot kārtām šīs dažādās masas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visas pamatnes sastāvdaļas izmērcē un sablendē krēmīgā masā. Ņem trauku un izklāj līdzenā kārtā.
Gatavo pildījumu – Indijas riekstus, zemenes, kokosriekstu eļļu, brūno rīsu sīrupu sablendē krēmīgā masā un lej pāri pamatnei.
Virskārtai – zemenes sablendē ar saldinātāju (es izmantoju to pašu brūno rīsu sīrupu) un lej pāri kūkai.
Ja vēlas, kūku var ielikt saldētavā pirms pasniegšanas, tad to varēs vieglāk sagriezt.