G. Barauskiene
Veikalos nopērkamā gatavā kārtainā mīkla ir glābiņš steidzīgajām vai ne tik pieredzējušajām saimniecēm - vien jāizdomā, kādus pīrāgus vai smalkmaizītes vēlies pagatavot, atlaidini saldēto mīklu un ātri pagatavo, iepriecinot sevi un ģimeni ar svaigi ceptām maizītēm brīvdienu rītā vai uzņemot negaidītus viesus. Šoreiz - kārtainās mīklas pīrāgi ar biezpienu un spinātiem, kas būs laba ideja brokastīm kādā no tām dienām, kad šķiet, ka vairs nezini, ko pagatavot.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 kārtainās rauga mīklas loksnes360 gbiezpiens200 gspināti20 gsviests80 gciedru rieksti pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Mīklas loksnes izņem no iepakojuma un izkārto uz cepampapīra, ļaujot mīklai atkust istabas temperatūrā.

2

Katru mīklas loksni pārgriez uz pusēm, iegūstot 12 mīklas kvadrātus.

3

Spinātus noskalo un nosusini.

4

Labi sakarsētā, sausā pannā bez taukvielām apgrauzdē riekstus, līdz tie ir zeltaini brūni.

5

Citā pannā izkausē sviestu un uz vidējas liesmas karsē spinātus, līdz tie saplok.

6

Samaisa spinātus ar biezpienu un riekstiem, pievieno sāli un liek masu uz sagatavotajiem mīklas kvadrātiem - aptuveni pusotru, divas ēdamkarotes biezpiena masas katra mīklas kvadrāta centrā. Mīklas stūrīšus pārloka pildījumam, veidojot aploksnītes.

7

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 200 grādos aptuveni 15-20 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!