Dārzeņu sautējums - 4
Foto: mosfood
Aromātisku veģetāru maltīti iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā, izmantojot saldētus dārzeņus. Lieti noder veikalos nopērkamie saldēto dārzeņu maisījumi - kombinācijas ir tik dažādas, ka sev piemērotāko atradīs jebkurš! Saldētie dārzeņi "atsvaidzinās" un lieliski papildinās nedaudz apnikušo kartupeļu garšu.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkartupeļi350 gsaldēti dārzeņi1 sīpols150 mlūdens50 gsviests pēc garšassāls, garšvielas

Pagatavošana

1

Saldēto dārzeņu maisījumu istabas temperatūrā atkausē un nolej lieko šķidrumu.

2

Sīpolu nomizo un sīki sasmalcina.

3

Katliņā liek piciņu sviesta, atlaidinātos dārzeņus un sagrieztos sīpolus un viegli apcep.

4

Kartupeļus nomizo, sagriež vidēji lielos gabaliņos un pievieno katlā esošajiem dārzeņiem.

5

Visu apmaisa, pārlej ar karstu ūdeni, pievieno sāli un garšvielas - pēc garšas. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu un lēni sautē dārzeņus, līdz kartupeļi ir mīksti - aptuveni 30 minūtes.

Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!