Foto: mosfood
Nevienam nav noslēpums, ka alu var ne vien dzert, bet arī ļoti veiksmīgi izmantot kā sastāvdaļu dažādu ēdienu pagatavošanai. Šai reizei - ārkārtīgi vienkārša cepumu recepte, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir alus.
180Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 glāzegaišais alus2 glāzeskviešu milti250 gmargarīns cepšanai Rama Maestro

Pagatavošana

1

Margarīnu un miltus saberž smalkās drumstalās. Pielej alu un kārtīgi samīca.

2

Šai mīklai nepievieno ne sāli, ne cukuru, ne sodu vai cepamo pulveri, ne miltus! Samīcīto mīklu saveļ vienā bumbulī un liek ledusskapī uz pāris stundām.

3

Atdzisušo mīklu izrullē aptuveni puscentimetru biezā kārtā. Ja vēlies gatavot saldos cepumus, galda virsmu, uz kuras rullēsi mīklu, pārkaisi ar cukuru.

4

Ar cepumu formu vai glāzi izspiež cepumus. Ja vēlas radoši izpausties, mīklas aplīšos ar dakšiņu var iespiest dažādus rakstus.

5

Cepumus kārto uz cepampapīra un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 grādos aptuveni 15-20 minūtes.

Brīdinājums! Novērots, ka gatavie cepumi no pannas vai šķīvja pazūd gaismas ātrumā. Tik tiešām izcili - saldi, drupani...

Starp citu, šī ir universāla recepte - ja vēlies sāļos cepumus, atliek vien cukura vietā izmantot sāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!