Aikāgaršo!
"Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Tie būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts," savu Lieldienu recepti iesaka TV dīva Ketija Šēnberga.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
6 šķēlestostermaize6 olas6 šķēlesauksti kūpināts bekons200 gHolandes siers50 gsviests pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Rūpīgi ietauko mafinu formiņas ar sviestu.

2

No tostermaizes ar glāzi izspied pēc iespējas lielākus apļus.

3

Sagatavotos maizes apļus ievieto mafinu cepamformiņās tā, lai no maizes formiņām izveidojas "bļodiņa".

4

Gar maizes "bļodiņas" malu ieloka iepriekš nedaudz apceptu, auksti kūpināta bekona šķēlīti.

5

Katrā formiņā ieber šķipsniņu rīvēta Holandes siera un iesit vienu veselu vistas olu, pāri pārkaisa garšvielas.

6

Liec brokastu olu maizes cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 250 grādiem, cep 8 minūtes.

7

Gardās brokastu olu maizes ir gatavas, kad olu baltums ir sacietējis, bet dzeltenums vēl ir krēmīgi mīksts.

Aikāgaršo padoms! Pagatavo "mafinus" ar pilngraudu maizi vai rupjmaizi – izdosies tikpat gardi. Ja vēlies piešķirt pavasarīgāku garšu, gatavos "mafinus" pārkaisi ar svaigi grieztu baziliku. Savukārt no pāri palikušajām maizes garoziņām pagatavo grauzdiņus tomātu zupai vai cukini krēmzupai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!