25Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 turku maize no 'Rimi' maiznīcas800 gšašliks2 saujasKarē salāti1 sarkanais sīpols2 saujaszaļumi un diedzētas sēklas2 tomāti1 dārza gurķis MĒRCEI:200 ggrieķu jogurts2 ķiploka daiviņas0.5 citrons1 saujazaļumi
Pagatavošana
1
Uzkarsē ogles un uzgrilē šašliku.
2
Gatavo jogurta mērci: jogurtu sajauc ar svaiga citrona sulu, rīvētu ķiploku un zaļumiem.
3
Noskalo dārzeņus, sagriež ripiņās vai strēmelēs.
4
Pārgriež horizontāli turku maizi, apsmērē abas puses ar mērci, kārto pa virsu salātus, zaļumus, dārzeņus un diedzējumus.
5
Kad šašliks gatavs, kārto virs salātiem.
6
Gaļu pārsedz ar otru maizes pusi, gatavo kebabu sagriež 4 līdz 6 gabalos.
7
Katrā no gabaliem iesprauž iesmiņu, lai vieglāk pasniegt viesiem!
Aikāgaršo padoms! Pagatavo šašliku pats. Izvēlies cūkgaļas lāpstiņas gabalu, sagriez gabaliņos. Apcep brūnus un tikai tad pievieno sāli, piparus, sīpolus un sulu no 1 līdz 1,5 citroniem.
PusdienasVakariņasPiknika ēdienu receptesGrilsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCitroniGaršvielas un garšaugiGrieķu jogurtsGurķiTomātiĶiplokiŠašliksGaļas ēdienividējiIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit