Sastāvdaļas
Pagatavošana
Samaļ riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veidojot pamatni. Sastāvdaļas norādītas kūkas formai, kuras diametrs ir 19 cm.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kuļ, līdz izveidojas bieza, krēmīga masa.
Izspiež apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaida, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakuļ.
Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus.
Krēma masu lej formā un liek ledusskapī uz pusotru 1,5 stundu, lai sastingst.
Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām.
Aikāgaršo padoms! Ja nav pieejams gana jaudīgs blenderis, riekstus ieber dvielī un sasmalcini, sitot ar smagāku priekšmetu, bet žāvētos augļus sakapā ar nazi!