Aikāgaršo!
Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, šo sieru sacepumu. Tas ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.
45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gRicotta250 gMaskarpone siers4 olas1 ĒKmanna2 bumbieri

Pagatavošana

1

Sakuļ olas ar cukuru, pievieno Ricotta un Mascarpone sieru, kārtīgi samaisa, pievieno vienu ēdamkaroti mannas.

2

Bumbierus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Liek bumbierus kūkas formā un pārlej ar siera masu.

3

Cep sakarsētā cepeškrāsnī, 170°C temperatūrā, 30 līdz 40 minūtes.

4

Gatavu sacepumu atdzesē un pasniedz ar svaigām ogām vai ogu mērci.

Aikāgaršo padoms! Bumbierus var aizstāt ar žāvētiem augļiem vai ogām, kā arī ar svaigiem rabarberiem, plūmēm vai āboliem. Izmēģini pievienot arī grauzdētus riekstus un dažādas sēklas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!