Irita Antoņeviča
Iepriekšējā Berga Bazāra tirgū, ļaujoties jūsmai par pavasara zaļumiem, manā iepirkumu grozā nonāca skābenes. Nav zināms gan, kādiem nolūkiem – jo klasiskās skābeņu zupas vārīšanai esmu par slinku, bet svaigas skābenes nav mana iecienītākā salātu sastāvdaļa. Tā nu pēc nedēļām divām, veicot ledusskapja revīziju, nācās secināt, ka krājumā ir krietni pavītušas skābenes. Ko darīt? Ārā mest nevar – dabai un makam nedraudzīgi. Iepazīstoties ar mājās pieejamajām sastāvdaļām, tapa skābeņu – avokado krēmzupa.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 saujaskābenes1 gab.avokado1 gab.vārīta ola pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Darba process vienkāršs - skābenes novāra vājā sālsūdenī minūtes desmit. Tad nokāš, liek blenderī un sasmalcina, pakāpeniski pievienojot vārīšanā izmantoto sālsūdeni. No mizas un kaula atbrīvo avokado un arī to liek blenderī – kuļ, kamēr iegūta viendabīga masa. Sāli un melnos piparus pievieno pēc garšas.

2

Viss – gatavs! Iegūto krēmzupu pirms ēšanas vēlreiz uzkarsē – bet labi garšo arī auksta. Pasniedz ar vārītu oliņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!