Foto: Vida Press
Brīnišķīgs veids, kā pagatavot svaigu jūras asari. Mērce ēdienam piedos īpašu dienvidniecisku raksturu.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
pēc garšassāls un pipari2 gab.400 g jūras asaris, iztīrīts, nomazgāts un nosusināts4 TKolīveļļa citrona vai laima šķēles pasniegšanai MĒRCEI:2 gab.ķiploku daiviņas, sasmalcinātas mazos gabaliņos šķipsnakaltētas čili pārslas1 ĒKsvaigas raudenes vai timiāna lapiņas1 gab.sula un miziņa no citrona3 ĒKolīveļļa2 ĒKsvaigi pētersīļi

Pagatavošana

1

Zivi no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāli, pipariem un eļļu.

2

Liek zivi uz grila vai restēm un cep vidējā karstumā apmēram 6 minūtes, kamēr tai sāk veidoties kraukšīga ārpuse. Vēlreiz pārsmērē ar eļļu, apgriež otru pusi un cep vēl 4-6 minūtes.

3

Gatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. Pārlej gatavajai zivij. Pasniedz ar citrona vai laima šķēlītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!