Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Kartupeļus nomazgā un sagriež daiviņās - liek dziļā pannā, pārlej ar karstu ūdeni un vāra, līdz ūdens atkal sāk burbuļot. Karsē kartupeļus piecas minūtes.
Kartupeļiem nolej ūdeni (to neizlej - noderēs turpmākajā gatavošanas procesā!), nedaudz vēl karsē, līdz liekais mitrums nosusinājies.
Karstumizturīgā, cepeškrāsnij piemērotā traukā ielej 1 ēdamkaroti eļļas, uzkarsē uz plīts. Karstajā traukā liek kartupeļu daiviņas.
Vistas stilbiņus nomazgā un nosusina. Pārslaka ar eļļu un ierīvē ar garšvielām pēc izvēles - sāli, pipariem. Gaļu liek citā cepamtraukā, pievieno kapātus pētersīļus un četrās daiviņās sagrieztu citronu.
Vistu un kartupeļus liek cepeškrāsnī cepties. Pēc 30 minūtēm kartupeļus un gaļu apgriež un cep vēl 20 minūtes.
Kamēr cepas gaļa un kartupeļi, ņem kāpostu un smalki saēvelē. Ūdeni, kurā vārījās kartupeļi, lej nelielā katliņā un uzvāra. Kad ūdens sāk burbuļot, pievieno smalki sagrieztos kāpostus un vāra divas minūtes. Kāpostus nokāš, atdzesē zem auksta ūdens nospiež lieko šķidrumu.
Kāpostus pievieno gaļai, visu samaisa, lai sajauktos garšas. Karsē cepeškrāsnī vēl 5 minūtes.
Pasniedzot pārkaisa ar pētersīļiem.
Gatavs! Lai labi garšo!