Irita Antoņeviča
Dažādi gardumi bez glutēna kļūst arvien pieprasītāki, jo izrādās, ka ļoti daudziem no mums ķermenis īsti nemīl kviešu miltus, bet dzīve bez svētku kūkas dzimšanas dienā vai pēcpusdienas cepumiņa pie kafijas šķiet neiedomājama. Izmēģini elementāru recepti, kurā nav izmantoti ne kviešu milti, ne baltais, rafinētais cukurs.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:200 gmandeles1 ola50 gsviests1 TKmedus PILDĪJUMAM:2 vidēji lieli banāni2 lieli avokado200 gFiladelfijas siers1 laima sula1 saujasvaigu piparmētru lapiņas2 ĒKmedus DEKORĒŠANAI: piparmētru lapiņas svaigas ogas

Pagatavošana

1

Mandeles samaļ kafijas dzirnaviņās, sajauc ar istabas temperatūras sviestu, pievieno olu un medu – mīca, līdz iegūta stingra, labi veidojama masa.

2

Ar rokām izklāj veidnē aptuveni 5 mm biezumā. Pamatnīti sadursta ar dakšiņu, lai neveidojas gaisa burbuļi.

3

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 C temperatūrā aptuveni 20 minūtes – līdz garoziņa zeltaini brūna.

4

Kamēr mīkla cepas, visas pildījuma sastāvdaļas samet blenderī un kuļ, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga masa. Medu, laima sulu un piparmētras var pievienot, vadoties pēc savas gaumes.

5

Iegūto masu pilda iepriekš atdzesētā mandeļu groziņā, dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.

6

Pirms pasniegšanas uz neilgu brīdi ievieto saldētavā – lai pildījums kļūtu mazliet stingrāks, un pēc kūkas sagriešanas nenotecētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!