Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mandeles samaļ kafijas dzirnaviņās, sajauc ar istabas temperatūras sviestu, pievieno olu un medu – mīca, līdz iegūta stingra, labi veidojama masa.
Ar rokām izklāj veidnē aptuveni 5 mm biezumā. Pamatnīti sadursta ar dakšiņu, lai neveidojas gaisa burbuļi.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 C temperatūrā aptuveni 20 minūtes – līdz garoziņa zeltaini brūna.
Kamēr mīkla cepas, visas pildījuma sastāvdaļas samet blenderī un kuļ, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga masa. Medu, laima sulu un piparmētras var pievienot, vadoties pēc savas gaumes.
Iegūto masu pilda iepriekš atdzesētā mandeļu groziņā, dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.
Pirms pasniegšanas uz neilgu brīdi ievieto saldētavā – lai pildījums kļūtu mazliet stingrāks, un pēc kūkas sagriešanas nenotecētu.