Aikāgaršo

Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu rabarberu un aveņu plātsmaizes recepti, kura iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gbezrauga kārtainā mīkla, 2 plāksnes140 gsviests140 gmandeļu milti50 gcukurs3 gab.rabarberu kāti250 gavenes3 saujaslazdu rieksti2.5 ĒKmedus

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C.

2

Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas.

3

Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu.

4

Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu. Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus.

5

Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes. Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

Aikāgaršo padoms:

Liec kārtaino mīklu formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši variē ar jaunām garšām – aveņu vietā vari izmantot citas ogas vai augļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!