Aikāgaršo

Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

25Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gSelection by Rimi kārtainā sviesta mīkla4 gab.rabarberi4 ĒKbrūnais cukurs2 ĒKmalts kanēlis1 gab.ola

Pagatavošana

1

Katru kārtainās mīklas loksni sagriez 2-3 daļās. Iesmērē katru loksni ar sakultu olu, pārkaisi ar kanēli un brūno cukuru.

2

Nomizo rabarberus, sagriez tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes. Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° C un liec cept rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Aikāgaršo ieteikums:

Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat vari izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēsi tos zaļā vai sarkanā sīrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!