Aikāgaršo
Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu recepti, kura iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.
5Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gbezē cepumi400 gjogurts bez piedevām500 gdažādas ogas (avenes, zemenes, mellenes, kazenes)1 saujapiparmētru lapas

Pagatavošana

1

Pusi no ogām saspied vai sablenderē kopā ar daļu no piparmētrām.

2

Sadrumstalo bezē cepumus.

3

1/3 bezē cepumu kārto uz šķīvja, pa virsu liec 1/2 jogurta un 1/2 ogu mērces. Pāri ogām atkal kārto 1/3 bezē cepumu drumstalu, tad atlikušo jogurtu un ogu mērci.

4

Desertu noslēdz ar atlikušo bezē cepumu drumstalu kārtu, rotā ar piparmētru lapiņām.

"Aikāgaršo" ieteikums:

Šī deserta pagatavošanā vari izmantot lielu trauku vai arī vari gatavot desertu atsevišķos traukos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!