Kladdkaka ir šokolādes kūka, kas tipiska zviedru virtuvei. Tai ir cieta garoziņa, bet mīksts, pat nedaudz pašķidrs vidiņš. Var pasniegt ar saldējumu, ogām un putukrējumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150C. Viegli ietauko cepamtrauku.
Miltus, kakao pulveri un sāli sajauc kopā.
Atsevišķā traukā sakuļ olas ar cukuru, līdz izveidojas viendabīga masa.
Olām pievieno miltu maisījumu un visu sajauc.
Mīklai pievieno vaniļas ekstraktu un izkausēto sviestu, visu kārtīgi samaisa.
Mīklu lej ietaukotajā cepamtraukā (24 cm diametrā). Ja vēlas, kūkai var pārbērt dārza vai meža ogas vai pārkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām.
Liek kūku uz zemākā cepeškrāsns plaukta un cep 35-40 minūtes, līdz garoza kļūst cieta, bet vidiņš vēl ir mīksts un, pārbaudot ar kociņu, mīkla vēl līp pie tā.
Pirms pasniegšanas kūkai ļauj atdzist. Pasniedzot var pārkaisīt ar pūdercukuru vai pievienot putukrējumu un pārkaisot ar svaigām ogām. Garšīgi, ja pasniedz kopā ar saldējuma bumbiņu!