Foto: Shutterstock
Ja paveicies tikt pie ļoti svaigām jūras zivīm, tās var iemarinēt arī bez etiķa! Lūk, divas dažādas marinādes, izmēģini!
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgzivs fileja2 lieli citroni6 ĒKsojas mērce vidēji liela ingvera sakne (~10 cm)

Pagatavošana

1

Zivs fileju sagriež 1,5-2 cm garās loksnītēs (kā gatavojot sašimi suši).

2

Gatavo marinādi: Svaigi spiestu citronu sulu sajauc ar sojas mērci un smalki sarīvētu ingveru. Zivi pārziež ar iegūto masu un liek stikla burciņā. Visu nedaudz piepresē un pārlej ar pāri palikušo marinādi.

3

Trauku liek ledusskapī. Zivs būs gatava pēc trīs dienām, taču, ja garšo teju jēla zivs, to var ēst arī pēc 3-4 stundām.

4

Šādi var marinēt foreli, kuprlasi, ketlasi, tunci, doradu, skumbriju, siļķi un citas treknās jūras zivis.

5

Interesantākai garšai marinādei var pievienot čili piparu, ķiploku, kinzu, sāli un maltus melnos piparus. Proporcijas - atkarībā no tā, cik ass un vircots ēdiens garšo. Ar asumu neaizraujies, atceries, ka savu devu dos arī ingvers!

Variants, kā var marinēt zivis ar blīvu gaļu – heku, mencu, karpu u.tml.

Emaljētā vai stikla traukā ieber 100 gramus sāls, pāri kārto zivs fileju (1 kg), ko pārkaisa ar 400 gramiem sāls.

Traukam uzliek slogu un liek ledusskapī uz 12 stundām. Kad šis laiks pagājis, zem tekoša ūdens noskalo sāli un zivi pārslaka ar svaigi spiestu citronu sulu.

Padoms: Citronus šajā receptē var aizstāt ar ābolu etiķi.

Atstāj zivi istabas temperatūrā uz pāris stundām, pēc tam nolej lieko citrona sulu, bet fileju liek ledusskapī uz diennakti.

Šādi gatavotu zivi var ēst teju nekavējoties, ledusskapī glabā ne ilgāk par četrām dienām. Pasniedz ar sojas mērci vai svaigiem sīpoliem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!