Foto: Vida Press
Ātri pagatavojama un vasarīga zemeņu kūka, kas izdosies pat iesācējam.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
175 gmīksts sviests175 gsmalkais cukurs2 gab.olas, M izmērs175 gmaltas mandeles175 gmilti ar pievienotu cepamo pulveri1 TKmalts kanēlis500 gzemenes, svaigas vai saldētas, sagrieztas gabaliņos pūdercukurs pārkaisīšanai cepamforma ar noņemamām malām 23 cm diametrā, iesmērēta ar sviestu un izklāta ar cepampapīru

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sviestu sakuļ ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un pufīga. Iekuļ olas un 2 ēdamkarotes silta ūdens. Iemaisa riekstus, miltus un garšvielas.

2

Ielej pusi no mīklas cepamformā un izlīdzina, lai tā izklātos līdz formas malām. Pa virsu kārto zemenes*. Tad lej atlikušo mīklu un pārkaisa ar atliktajām odziņām.

3

Cep 1 stundu un 10 minūtes. Pārbauda pēc tam, kad pagājusi stunda, un, ja kūkas virspuse kļuvusi pārāk brūna, to pārklāj ar alumīnija foliju un kūku turpina cept.

4

Gatavo kūku atdzesē cepamformā apmēram 10 minūtes, atbrīvo formas malas ar nazi.

5

"Pārslidina" kūku uz servējamā šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu vai atdzesētu kopā ar putukrējumu vai jogurtu.

*Izmantojot saldētās zemenes, pirms tam tās atkausē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!