Foto: Vida Press
It kā izsmalcināta, bet tajā pašā laikā vienkārša recepte, kas vakariņu vai pusdienu reizei piešķirs īpašu noskaņu.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gpākšu pupiņas100 gmakaroni2 laša filejas ar ādu8 nelieli plūmju tomātiņi2 ĒKsvaigais bazilika pesto pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Palielā katlā uzvāra sālsūdeni un liek tajā pākšu pupiņas, kurām nogriezti gali. Ja vēlies, zaļo pākšu pupiņu vietā izmantot arī sviesta pupiņas. Vāra uz lēnas uguns. Kad ūdens sācis burbuļot, ļauj pupiņām vārīties vēl divas minūtes, pēc tam ar putu karoti izceļ pākstis no karstā ūdens, noskalo zem tekoša auksta ūdens un atliek malā. To pašu ūdeni vēlreiz uzkarsē un liek vārīties tagliatelle pastu. Vāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.

2

Gatavo lasi: pannā uzkarsē pāris ēdamkarotes olīveļļas un liek cepties lasi - ar ādu uz leju. Cep uz vidējas uguns aptuveni četras minūtes, fileju apgriež un apcep arī no otras puses aptuveni 3-4 minūtes. Pēc pāris minūtēm pannā liek arī blanšētās pupiņas un trīs uz pusēm sagrieztus tomātus. Karsē, līdz dārzeņi ir uzsildīti.

3

Atlikušos tomātus smalki sagriež, liek nelielā bļodiņā, pievieno vienu ēdamkaroti pesto un visu samaisa.

4

Uzvārīto tagliatelle pastu nokāš un sajauc ar vienu ēdamkaroti pesto. Gatavs!

5

Porciju šķīvjos kārto tagliatelle, lasi, pupiņas un ceptos tomātus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!