Armands Meirāns
Vasarīgi un citrusīgi – tādi ir šie kapkeiki jeb kēksiņi ar citronu krēmsiera "cepuri". Ja vēlies, vari tos dekorēt ar citrona miziņām, avenēm vai mellenēm. Receptes autore - Signe Meirāne.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MAFINIEM:225 gbaltais cukurs185 gsviests istabas temperatūrā150 gsmalkie milti2 TKcepamais pulveris rīvēta citrona miziņa3 ĒKpiens100 gRasa krēmsiers ar citronu KRĒMAM:140 gsviests istabas temperatūrā280 gRasa krēmsiers ar citronu400 gpūdercukurs

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Mafinu veidnē saliec papīra formiņas.

2

Gatavo kapkeikus. Bļodā liec visas mīklas sastāvdaļas (izņemot krēmsieru) un, mikserim darbojoties nelielā ātrumā, saputo, līdz masa ir vijīga (apmēram 2 minūtes). Liec mīklu formiņās tā, lai nav izlietota visa mīkla. Izveido katram kapkeikam nelielu iedobi, liec tajā krēmsieru un tad pa virsu atlikušo mīklu.

3

Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā uz 23‒25 minūtēm, līdz kapkeiki ir zeltaini. Izņem pannu no krāsns, atstāj kapkeikus 5 minūtes pannā un tad uzliec uz režģa dzesēties. Atdzesē pilnībā.

4

Gatavo krēmu. Miksera bļodā liec sviestu un saputo, līdz masa ir vijīga. Pievieno krēmsieru un puto, līdz masa ir krēmīga. Lēnām putojot, pievieno pūdercukuru un puto, līdz krēms ir vijīgs. Liec krēmu konditorejas maisā un uzspied uz kapkeikiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!