Foto: Privātais arhīvs

"Mana iecienītākā recepte šajā sezonā, kad ogu krūmos vēl ir pieejamas upenes, ir ekselents upeņu ievārījums ar melno Rīgas balzamu," portālam Tasty.lv raksta receptes autore Iveta Korsīte.

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgupenes1 kgpersiki1 kgievārījuma cukurs100 grūgtā šokolāde100 mlMelnais balzams

Pagatavošana

1

Upenes sablendē, persikus nomizo, atkaulo, sagriež rupjos kubiņos.

2

Sagatavotās upenes ber katlā, pievieno persikus, cukuru un visu samaisa. Uzvāra un uz ļoti lēnas liesmas vāra aptuveni 15 minūtes.

3

Beigās pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, iemaisa un ļauj tai izkust.

4

Pielej balzamu, samaisa un veikli pilda sterilās burciņās, uzreiz aizvākojot.

"Šādu ievārījumu pildu 150-300 ml burciņās, sasedzu un ļauju lēnām atdzist. Droši Ziemassvētkos var pievienot dāvaniņās saviem mīļajiem. Viņi šo gardumu noteikti novērtēs!" iesaka Iveta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!