Foto: Shutterstock
Itāļi mīl svaigus un sezonālus ēdienus - tādas ir arī šīs vienkārši un ātri pagatavojamās tomātmaizītes.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.franču maize vai bagete300 gtomāti daži zariņi bazilika1 ĒKlabas kvalitātes olīveļļa2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls šķipsnamelnie pipari

Pagatavošana

1

Franču maizi vai bageti (var izmantot arī čiabatu) sagriež apmēram 1 centimetru biezās šķēlītēs. Ja vēlas, apgrauzdē tosterī vai uz grila.

2

Pārgriež uz pusēm ķiploka daiviņu un ar griezuma vietu iesmērē maizes šķēles.

3

Sagatavo tomātu masu - mazos kubiņos sagriež tomātus, pievieno sasmalcinātas bazilika lapiņas. Beigās pievieno eļļu, sāli un piparus pēc garšas.

4

Tomātu masu kārto uz maizītēm un pasniedz nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!