20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
350 gķirši, bez kauliņiem150 gcukurs sula no viena citrona150 gavenes grieķu jogurts pasniegšanai
Pagatavošana
1
Pannā ielej 4 ēdamkarotes ūdens, pievieno ķiršus, cukuru un citrona sulu. Liec pannu uz vidējas uguns un maisi, kamēr cukurs izkusis. Ķiršus turpini vārīt 5-10 minūtes uz mazas uguns, līdz no tiem sāk izdalīties sula, bet svarīgi ķiršus nepārvārīt.
2
Pannā ieber arī avenes un turpina vārīt vēl 1-2 minūtes, līdz avenes kļuvušas mīkstas. Noņem pannu no uguns un atļauj ogu masai atdzist. Pasniedz deserta trauciņos, pārlietu ar grieķu jogurtu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit