Vasarīgs un svaigs deserts, kuram krēmīgumu piedod grieķu jogurts.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gķirši, bez kauliņiem150 gcukurs sula no viena citrona150 gavenes grieķu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana

1

Pannā ielej 4 ēdamkarotes ūdens, pievieno ķiršus, cukuru un citrona sulu. Liec pannu uz vidējas uguns un maisi, kamēr cukurs izkusis. Ķiršus turpini vārīt 5-10 minūtes uz mazas uguns, līdz no tiem sāk izdalīties sula, bet svarīgi ķiršus nepārvārīt.

2

Pannā ieber arī avenes un turpina vārīt vēl 1-2 minūtes, līdz avenes kļuvušas mīkstas. Noņem pannu no uguns un atļauj ogu masai atdzist. Pasniedz deserta trauciņos, pārlietu ar grieķu jogurtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!