10Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
MĒRCEI:2 ĒKskābs krējums2 ĒKpaniņas2 ĒKmajonēze60 gzilais siers piens mērces atšķaidīšanai SALĀTIEM:2 lieli tomāti zilā siera drupačas dekorēšanai smalcināti lociņi dekorēšanai
Pagatavošana
1
Pagatavo mērci: visas sastāvdaļas, izņemot pienu, liek traukā un ar dakšiņu sakuļ, līdz izveidojas mērce (nebēdā, ja siers nebūs pilnībā izšķīdis, nelieli siera gabaliņi mērcē to tikai padarīs vēl dievišķāku!).
2
Pamazām pievieno pienu, līdz mērce ir vēlamajā biezumā (nedaudz biezāka par plāno pankūku mīklu).
3
Tomātus sagriež skaistās, vidēji biezās šķēlēs un kārto uz šķīvja.
4
Pārlej ar siera mērci, ja vēl atlicis siers, to sadrupina un nedaudz uzkaisa uz tomātiem, ja garšo sīpolloki, pārkaisa arī tos.
Saldi sāļie salāti gatavi, lai labi garšo!
BrokastisLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasPiensSkābais krējumsSīpollokiTomātiDārzeņu salātiSalātu mērcesUzkodu mērcesviegliMajonēzeIkdienas maltīteiViegla vasaras maltītePaniņasBez termiskas apstrādesZilā pelējuma siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit