Katrīna Džeksone
Tiem, kuriem garšo zilais siers un kas dievina tomātus, noteikti jāizmēģina šī izcilā un ārkārtīgi vienkāršā recepte!
10Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĒRCEI:2 ĒKskābs krējums2 ĒKpaniņas2 ĒKmajonēze60 gzilais siers piens mērces atšķaidīšanai SALĀTIEM:2 lieli tomāti zilā siera drupačas dekorēšanai smalcināti lociņi dekorēšanai

Pagatavošana

1

Pagatavo mērci: visas sastāvdaļas, izņemot pienu, liek traukā un ar dakšiņu sakuļ, līdz izveidojas mērce (nebēdā, ja siers nebūs pilnībā izšķīdis, nelieli siera gabaliņi mērcē to tikai padarīs vēl dievišķāku!).

2

Pamazām pievieno pienu, līdz mērce ir vēlamajā biezumā (nedaudz biezāka par plāno pankūku mīklu).

3

Tomātus sagriež skaistās, vidēji biezās šķēlēs un kārto uz šķīvja.

4

Pārlej ar siera mērci, ja vēl atlicis siers, to sadrupina un nedaudz uzkaisa uz tomātiem, ja garšo sīpolloki, pārkaisa arī tos.

Saldi sāļie salāti gatavi, lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!