Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamās pannas pamatu izklāj ar cepamo papīru dubultā.
Nogriez no cepamā papīra tik garu strēmeli, lai ar to varētu izklāt pannas vertikālās malas. Papīru pārloki uz pusēm horizontāli un uz augšu uzloki vienu garāko malu tā, lai salocītā papīra daļa būtu nedaudz augstāka par pannas malu.
Ieklāj cepamā papīra loksni tā, lai tā noklātu pannas malas.
Atver salocīto papīru un stūros locījumu vietās izgriez “V” veida formas līdz pašai locījuma apakšai.
Ar papīru izklāj cepamo formu tā, lai virsmas būtu nosegtas.
Pienā ielej citrona sulu un ļauj dažas minūtes pastāvēt, lai piens “sarūgtu”.
Sakul sviestu un lēnām pievieno cukuru. Turpini kult, kamēr iegūta viendabīga gaiša masa.
Olas viegli sakul ar dakšiņu, un lēnām lej sviesta masā, uz katru olu pievienojot tējkaroti miltu.
Atlikušos miltus izsijā pa virsu mīklai, kopā ar kakao pulveri un cepamo pulveri.
Iemaisi pienu un turpini maisīt, kamēr iegūta viendabīga masa.
Mīklu lej ar papīru izklātajā formā un cep krāsnī, kamēr kūkas centrs ir izcepies - no 45 minūtēm līdz 1 stundai. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti.
Gatavo kūkas glazūru: bļodā liek šokolādi. Saldo krējumu uzkarsē un pārlej šokolādei. Maisa, kamēr šokolāde ir pilnībā izkususi.
Pievieno vaniļas ekstraktu un pūdercukuru un ar rokas blenderi masu blenderē, kamēr iegūta emulsijas konsistence. Liek malā, lai atdziest līdz smērējamai konsistencei (šo procesu var paātrināt, bļodu ieliekot ledusskapī).
Ar garu rievotu nazi kūku horizontāli pārgriež uz pusēm un starp abām kārtām iesmērē glazūru. Kūku liek uz servējamā šķīvja un nokrāj visas malas ar glazūru. Nesagrieztu un nedekorētu kūku var sasaldēt līdz vienam mēnesim.