Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.
Pārsmērē fileju ar sinepēm un pārkaisa ar sāli un pipariem.
Kārto cūkgaļu cepešpannā un cep apmēram 20–25 minūtes, kamēr tā ir kļuvusi mīksta un iekšpusē vairs nav rozā.
Uzliek uz dēlīša un pārklāj ar foliju - lai neatdziest, kamēr gatavo mērci.
Ielej katliņā buljonu, sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam ļauj vārīties uz lēnas uguns 5–6 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
Iejauc ūdenī miltus, samaisa un pievieno buljonam. Vāra mērci 2–3 minūtes, kamēr tā ir viegli sabiezējusi un kļuvusi dzidra. Pievieno ogas un samaisa visu kopā. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.
Pasniedzot cūkgaļu, to sagriež šķēlēs, un kārto to uz šķīvjiem kopā ar kraukšķīgajiem kartupelīšiem. Pārlej ar mērci un rotā ar timiānu.