Sastāvdaļas
Pagatavošana
Skābenus un stingrus ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež aptuveni puscentimetru biezās šķēlēs. Pārslaka ar citrona sulu un pārkaisa ar 3 tējkarotēm cukura un pustējkaroti malta kanēļa.
Samaisa atlikušo cukuru, kanēli, pievieno cepamo pulveri, sodu, miltus un sāli. Atsevišķā traukā sakuļ pārējos produktus, pievieno miltu un cukura maisījumu. Visu samaisa, veidojot viendabīgu mīklu.
Lielā pannā uz vidējas liesmas izkausē pustējkaroti sviesta. Ņem ābola riņķīti un, turot virs mīklas bļodas, izmantojot karoti pārlej ar mīklu, ļaujot liekajai mīklai notecēt traukā. Šī metode neļaus ābolu šķēlēm salūzt.
Liek sagatavoto ābolu šķēli pannā un pārlej ar mīklu nākamo.
Pankūkas cep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas - aptuveni piecas minūtes katrai pusei. Cepšanas laikā, ja nepieciešams, pievieno vēl sviestu. Pasniedz nekavējoties.
Īpašiem kārumniekiem pirms ēšanas pankūkas var pārkaisīt ar pūdercukuru vai pārliet ar šokolādes sīrupu. Par veselīgumu gan jāaizmirst!