Patiesībā recepte ir ārkārtīgi vienkārša. Un, ja godīgi, iesakām ņemt vairāk sīpolus - šajā marinādē tie sanāk dievīgi!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo marinādi - augu eļļu lej katliņā, pievieno tomātu pastu un uzvāra. Pievieno etiķi un ļauj atdzist.
Sīpolus notīra un sagriež pabiezos gredzenos.
Sagatavo visas garšvielas un pievieno atdzesētajai marinādei. Graudu piparus noteikti ņemiet smaržīgos, jo ar melnajiem pipariem gala rezultāts būs pārāk ass un ne tik aromātisks.
Ķeramies pie ķēpīgākā darba - zivs sagriešanas. Siļķes fileju sagriež nelielos porciju gabaliņos, atstājot ādu - tā ļaus saglabāt zivs gabaliņu formu.
Parocīgā traukā kārto siļķes gabaliņus, sīpolus, pārlej marinādi, atkal liek zivi un sīpolus - šo procesu atkārto, līdz izmantotas visas sastāvdaļas. Pārklāj trauku ar vāciņu, noslogo un liek ledusskapī.
Uzkoda gatava pēc 2-3 stundām, bet vislabāk garšo, ja ledusskapī stāvējusi visu nakti.