Foto: Shutterstock
Piparmētru ievārījums ar citronu ne tikai atsvaidzinās tavu tējas rituālu, bet arī paaugstinās imunitāti un uzlabos veselību. Kamēr vēl zaļās, smaržīgās lapiņas nav nokodusi salna, pamēģini to pagatavot arī tu!

Piparmētru ievārījuma pagatavošana ziemai

60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gsvaigas piparmētras2 citroni1 kgcukurs700 mlūdens

Pagatavošana

1

Lapiņas un ziedus atdala no zariem, stiebriem un nejauši līdzi noplūktiem zāles stiebriņiem. Rūpīgi noskalo, pārlej ar ūdeni un liek uz vidējas uguns karsēties.

2

Citronus kopā ar mizu sagriež mazos gabaliņos. Liek ūdenī ar piparmētrām un vāra 10 minūtes. Nogriež uguni un liek ievilkties uz 24 stundām.

3

Citronu un piparmētru maisījumu ar tīrām rokām nospiež, uzlējumu izkāš caur marli. Pievieno cukuru un samaisa.

4

Liek uz lēnas uguns un vāra aptuveni 3 stundas, pastāvīgi noņemot putas. Gatavo ievārījumu liek izkarsētās stikla burkās un aizvāko ar konservu vākotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!