Piparmētru ievārījuma pagatavošana ziemai
60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 gsvaigas piparmētras2 citroni1 kgcukurs700 mlūdens
Pagatavošana
1
Lapiņas un ziedus atdala no zariem, stiebriem un nejauši līdzi noplūktiem zāles stiebriņiem. Rūpīgi noskalo, pārlej ar ūdeni un liek uz vidējas uguns karsēties.
2
Citronus kopā ar mizu sagriež mazos gabaliņos. Liek ūdenī ar piparmētrām un vāra 10 minūtes. Nogriež uguni un liek ievilkties uz 24 stundām.
3
Citronu un piparmētru maisījumu ar tīrām rokām nospiež, uzlējumu izkāš caur marli. Pievieno cukuru un samaisa.
4
Liek uz lēnas uguns un vāra aptuveni 3 stundas, pastāvīgi noņemot putas. Gatavo ievārījumu liek izkarsētās stikla burkās un aizvāko ar konservu vākotāju.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit